2019-03-21

Forhandlingsleder på CSW utsatt for grov hets

FN-diplomaten Koki Muli Grignon fra Kenya har mottatt hundrevis av trakasserende meldinger med anti-abort-propaganda og anti-«gender»-budskap som ledd i en organisert kampanje fra ekstremistgrupper som arbeider aktivt for å innskrenke og motarbeide kvinners og seksuelle minoriteters rettigheter.
2018-04-12

FOKUS, LAG og PBI bekymret etter feltreiser i Colombia

Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG), Peace Brigades International (PBI) og FOKUS lanserer i dag, sammen med 15 andre internasjonale organisasjoner i Colombia, en rapport som viser at sikkerheten for de som jobber for fred- og menneskerettigheter i landet er prekær.
2017-10-12

Lovende om likestilling i bistandsbudsjettet

FOKUS – Forum for kvinner og utviklingsspørsmål ser flere lyspunkter i det nye forslaget til bistandsbudsjett. For første gang på flere år er det en økning på den såkalte kvinnebevilgningen på budsjettet.
2017-08-30

Likestillingen i Norge har blitt svekket

På en rekke punkter har regjeringen gjort for lite for å øke likestilling mellom kjønnene, utrykker 22 organisasjoner i skyggerapport til FNs Kvinnekonvensjonskomité.
2017-05-22

She Decides – en festtale eller reell handling?

I Norge er det bred politisk støtte til arbeidet for tilgang til trygg og lovlig abort. Nå må regjeringen ta opp kampen mot de amerikanske angrepene på fattige kvinners rett til å bestemme over egen kropp.