Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

Nyheter

 • nyforside-16feb.jpg Spennende debatt om migrasjon og likestilling på Litteraturhuset
  17.02.2017 – Ja, migrasjon og likestilling er noe å mase om! Kvinner og jenter på flukt er ekstra sårbare for overgrep og fattigdom. Det må Norge ta innover seg i integreringsarbeidet.
 • eassi.jpg Marren Akatsa-Bukachi
  10.02.2017 Krever betingelser for bistandspenger Leder av ugandisk kvinneorganisasjon oppfordrer norske myndigheter til å stille krav om likestilling når de gir ut bistandspenger.
 • panel.jpg Konferanse om menn og likestilling
  19.01.2017 Menn er løsningen, ikke problemet Menn er en del av løsningen på likestillingsutfordringene, fremholdt Barne- og likestillingsminister Solveig Horne for en fullsatt sal på Litteraturhuset i Oslo på tirsdag.
 • neiicol.jpg Foto: Agencia Prensa Rural
  18.01.2017 FOKUS gjør en forskjell for kvinner, fred og sikkerhet Ekstern evaluering av FOKUS’ program i Colombia og Sri Lanka viser meget gode resultater.
 • ingresss.jpg Kronprinsessen og FOKUS-sekretariatet
  13.01.2017 Kronprinsessen på besøk hos FOKUS Torsdag 12. januar fikk FOKUS besøk av H. K. H. Kronprinsesse Mette-Marit, som er organisasjonens høye beskytter.
 • bein.jpg Massegrav utenfor byen Sinjar City i Irak.
  10.01.2017 Frigitt av IS, fanget av traumer Tusenvis av yezidiske kvinner ble kidnappet av terrorgruppen IS i Irak sommeren 2014. Flere av dem har greid å rømme, og de lever nå som flyktninger i den irakiske delen av Kurdistan. Det psykologi...
 • colo.jpg Foto: Ben Tavener / Flickr
  09.01.2017 2016: Fremskritt, tross alt! Måtte det nye bli bedre enn det forrige, skålte folk da året 2016 takket for seg. Også i avisene og på sosiale medier er 2016 blitt omtalt som et annus horribilis. Det er lenge siden verden opplevd...
 • tan.jpg Kvinnelige ingeniører i Tanzania Foto: Ken Opprann
  20.12.2016 Hva kan norsk næringsliv gjøre for kvinners menneskerettigheter i Tanzania? Flernasjonale selskaper må bli flinkere til å ivareta kvinners menneskerettigheter når de opererer utenlands, mener FOKUS.
 • santos.jpg Juan Manuel Santos. Foto: Globovisión
  09.12.2016 Håper Fredsprisen motiverer til videre innsats Med en rykende fersk fredsavtale i lomma, mottar Colombias president Nobels Fredspris på lørdag. Prisen skal feires, men så begynner arbeidet for fred og sosial rettferdighet i Colombia.
 • sss.jpg Susana Chavez, daglig leder av CLACAI
  06.12.2016 Ti års innsats for trygge og lovlige aborter Den latinamerikanske koalisjonen mot utrygge aborter, CLACAI, markerte nylig sitt ti års jubileum. De opererer i verdens mest konservative region for abortsaker. Nå oppfordrer til mer dialog og sam...
 • colo.jpg Fredsavtalen i Colombia ble vedtatt på andre forsøk, 1. desember 2016.
  05.12.2016 Menneskerettighetene er nøkkelen til varig fred I skyggen av fredsavtalen i Colombia er flere titalls menneskerettighetsforkjempere drept de siste månedene. Menneskerettighetsorganisasjoner i Colombia krever handling fra myndighetene.
 • hk2015.jpg Oslo 2015. Foto: Susanne A.Finnes
  25.11.2016 Internasjonal dag for avskaffelse av vold mot kvinner I dag, 25. november, er den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. Dagen markeres over hele verden under slagordet «Orange the World». Her i Norge vil Rockheim i Trondheim og Ish...
 • ingøko.jpg Møteserie om kvinner og økonomi
  21.11.2016 Skap jobb, skap likestilling Samarbeid, teknologi og god familiepolitikk må til for at flere kvinner i verden skal kunne få seg en jobb og bli økonomisk selvstendige.
 • FullSizeRender22.jpg .
  08.11.2016 Abort, religion og politikk Når vi vet at kriminalisering av abort ikke gir færre aborter og at utrygge aborter har alvorlige og i verset fall fatale konsekvenser, hvorfor er det så vanskelig å bli enige om å gi jenter og kvi...
 • iben.jpg Ill: Iben Sandemose ©
  07.11.2016 Møteserie om kvinner, økonomi og arbeidsliv FOKUS, LO og UNIO arrangerer fire frokostmøter i vinter om kvinner og økonomi. Velkommen til møte i Oslo 21. november, Bergen 16. desember, Trondheim 26. januar og Oslo 16. februar.