Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

KRIGENS STORE STILLHET

Kirkens Nødhjelp inviterer til seminar på Nobels Fredssenter torsdag 4. mai.

Vold og overgrep begått av soldater i krig foregår i stort omfang og blir bevisst brukt som våpen i konflikter. Overgrepene brukes med overlegg for å ødelegge livene til kvinner og barn, og i de fleste tilfeller stilles ikke overgriperen til ansvar.

Slik kan vi ikke ha det.

Å bruke voldtekt og overgrep som våpen i krig må anses som en krigsforbrytelse, og de som er ansvarlige må stilles til rette. Uten ansvarliggjøring vil ikke overgrepene ta slutt.

Dette seminaret ser på omfanget av voldtekt og overgrep og hva som gjøres for å beskytte dem som er mest sårbare, samt hvorfor majoriteten av overgriperne ikke holdes ansvarlig for sine handlinger.

Vi vil også se på hvordan Kirkens Nødhjelps partnere arbeider for å løfte dette problemet og hva norske myndigheter kan gjøre for at det internasjonale samfunnet bedre kan forhindre disse brutale krigsforbrytelsene.

Vi har invitert partnere som risikerer livene sine for å hjelpe de kvinnene, ungdommene og barna som har overlevd voldtekt og seksuelle overgrep. De deler av sin innsikt og sine erfaringer for å belyse dette ofte skjulte våpenet i krig.

Se programmet her.

Dato: 04 mai 2017  Tid: 12:30 − 16:30


Sted: Nobels Fredssenter, Brynjulf Bulls plass 1, Oslo
Arrangør: KirkensNødhjelp
Type arrangement:
Link til arrangement: https://www.kirkensnodhjelp.no/om-oss/aktuelt/krigens-store-stillhet/#skjema
Lagt til av:
Tema: