Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

Martha Skretteberg - Top 10 vinner

Mandag 7.januar ble leder i FOKUS, Martha Rubiano Skrettberg kåret til en av vinnerne i Top 10 2007. Prisen ble delt ut til fem kvinner og fem menn med innvandrerbakgrunn som har gjort en fremragende innsats i norsk arbeids-, samfunns- eller kulturliv.

Målsettingen med Top10 er å sette fokus på den kompetanse og det engasjement som finnes hos internasjonale kvinner og menn, og å få fram gode rollemodeller. Kåringen av Top 10 er blitt foretatt siden 2004, og i alt 40 representanter har mottat prisen siden den gang.  Nytt for prosjektet i 2007 er kandidater som både er rollemodeller og pionerer på sitt fagområde.De som ble valgt ut i 2007, har vært gjennom en grundig evaluering i juryen og er referansesjekket av Manpower

- Jeg er både stolt og litt rørt over kåringen. Det er viktig at politiske ledere ikke bare legger til rette for at innvandrere får jobber, men også legger til rette for at de får lederposisjoner. Toppledere med innvandrerbakgrunn gir positive signaler, sa Martha Skretteberg i sin takketale. Hun la videre vekt på at stå på vilje og og en bevisst utvikling av språket har vært viktige elementer for å lykkes i Norge.
Martha har tidligere vært ansatt som avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet, landdirektør i Flyktninghjelpen og avdelingsdirektør i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Martha Skretteberg har utmerket seg innen internasjonalt bistandsarbeid, spesielt innen kvinnerettet bistand, humanitær bistand og LatinAmerika. Hun står for aktivt inspirerende lederskap, og er første kvinne med innvandrerbakgrunn som leder en bistandsorganisasjon i Norge, heter det i juryens innstilling.

- Likestillingen er kommet langt i Norge, men som kvinne og innvandrer må du ikke bare vise hva du kan, du må overbevise, sa Skretteberg . Som rollemodeller var prisvinnerne bedt om å si noe om sin strategi, om hvordan de hadde lykkes, som unge innvandrere i dag kan lære noe av.
- Systematisk arbeid og langsiktige mål. Passe på å oppdatere kunnskapene slik at du ligger i forkant, sa Skretteberg som også anbefalte at man melder seg inn i en av de mange frivillige organisasjonene som finnes.
- Det avgjørende er likevel å være selvkritisk, men alltid beholde sin selvfølelse og integritet, sa hun.

FOKUS gratulerer Martha med kåringen.

Top10 prosjektet eies av Leadership Women og er støttet av IMDi og Manpower. Mangfold i arbeidslivet (MiA)har vært prosjektleder i 2007.

De andre vinnerne av Top 10 2007 er:
Madhu Sharma, India: Sykepleier med nyskapende mestringsprosjekt innen psykisk helse,
Ronald Craig, USA: Jurist, forfatter av juridisk engelsk/norsk ordbok, Norges første spesialist i diskrimineringsrett
Samira J amouchi, Belgia/Marokko: Grensesprengende kunstner og formidler - dr.gradsavhandling med tema kulturelle forskjeller i byer, Oslo.
Rajan Chelliah, Sri Lanka: Journalist Migrapolis, første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i 17.mai sendinga fra Slottsplassen.
Chandra Sekhar Devulapalli, India: Spesialist i astmamedisin for barn, aktuell i forskningsprosjektet "Miljø og barneastma studien". Ullevål sykehus forskningspris
Helga Birgitte Arntzen, Tyskland: Pioner innen fredsarbeid, startet "Hvite busser", et prosjekt over 130 000 skoleelever har deltatt i. Kongens fortjenstmedalje i gull.
Walid alKubaishi, Irak: Første innvandrer som er statsstipendiat, kjent forfatter, skribent, journalist og oversetter. Aktiv og uredd samfunnsdebattant, Oslo/Skien.
Heri Ramampiaro, Madagaskar: Første fra Madagaskar med doktorgrad i Norge, lagring og søk av biomedisinsk informasjon (Biotracer) og bildegjenfinning som spesialiteter
Karyn Seroussi, USA : Anerkjennelse internasjonalt for banebrytende bok om hvordan autisme kan behandles med riktig diett, gründer av kjede med 21 treningssentre og 50 arbeidsplasser.

Les mer om Top 10 her.