Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

De mest lest sakene i 2015

Foto: Momen Faiz

Fokuskvinner.no hadde mer enn 55.000 unike besøkende i 2015. Den mest leste sakene fra fjoråret er et blogginnlegg fra Amany El Gharib om palestinske kvinner.

12.01.2016 Av: Magnus Holtfodt og Eldrid Oftestad

Palestineren Amany El Gharib er en feministaktivist fra Gaza som bor i Oslo. I forbindelse med sitt arbeid i FOKUS – Forum for kvinner og utviklingsspørsmål, har hun en blogg på Fokuskvinner.no. På bloggen skriver hun innlegg om Midtøsten, feminisme og politikk. I sitt blogginnlegg fra juli i fjor skriver hun at palestinske kvinner er offer for brudd på menneskerettighetene og at de føler det internasjonale samfunnet gjør lite for å hjelpe dem. Innlegget ble lest 432 ganger og ble den mest leste saken i 2015.

Les hele blogginnlegget "Why Do Palestinian Women Distrust the International Community?"

Nummer to: HeForShe-kampanjen

Fjorårets nestmest leste sak (337 ganger) er en pressemelding om den norske lanseringen av den verdensomspennende FN-kampanjen HeForShe. Som nasjonalkomité for UN Women, fikk FOKUS ansvaret for å lansere kampanjen i Norge. Kampanjen skal bidra til bevisstgjøring og endre måten menn tenker på likestilling. Målet er at endringen påvirker politiske beslutninger, ansettelser i næringslivet og holdninger til enkeltmennesker. Stortingspresidenten, flere mannlige stortingspolitikere og andre profilerte menn i norsk nærings- og organisasjonsliv har sluttet seg til kampanjen.

Les hele pressemeldingen om lanseringen av HeForShe-kampanjen.

Her er de andre sakene som var mest lest i 2015:

Nummer tre (271 ganger lest) er blogginnlegget "Shades of hate threat women in Palestine" av Amany El Gharib fra september om hatytringer mot palestinske kvinner.

Les hele innlegget

På fjerdeplass og 245 ganger lest finner vi en artikkel om tre studier som FOKUS i Sri Lanka lanserte i fjor om kvinneledede hushold. På grunn av borgerkrigen i Sri Lanka lever mange kvinner alene og har ansvaret for husholdningen i hjemme.

Les hele artikkelen Still taboo With Female Heads of Households in Sri Lanka 

Nummer fem og 215 ganger lest er en pressemelding der FOKUS oppsummerer fjoråret i et likestillingsperspektiv.

Les artikkelen 2015 – det store likestillingsåret

Nummer seks og 208 ganger lest er Amany El Gharibs blogginnlegg fra juni "The Daughters of Palestine".

Les hele innlegget

På sjuendeplass og 129 ganger lest finner vi en artikkel om lanseringen i februar av 
Regjeringens nye handlingsplan for kvinner, fred og sikkerhet lansert:

Her kan du lese hele artikkelen

Holmenkollbakken i oransje

25. november 2015 var den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. Dagen, som også er kjent som Orange Day, ble markert over hele verden ved å lyse opp landemerker og kjente bygg i oransje. Med støtte fra Oslo kommune, ble Holmenkollbakken lyssatt i denne fargen. Saken ble sett nesten 40 000 ganger på Twitter og favorittmarkert 79 ganger og retvitret 70.


Lyssettingen av Holmenkollannlegget ble filmet fra tåke til klar himmel. Time laps: Susanne A. Finnes 

Her kan du lese hele saken om lyssettingen av Holmenkollbakken  

Lyssettingen av Holmenkollbakken i Oslo ble også omtalt på nettsidene til UN Women.

Se bilder og les saken

Andre populære saker i 2015