Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

#HeForShe

http://www.heforshe.org/

FN-kampanjen HeForShe oppfordrer menn til å delta i kampen for likestilling

29.09.2014 Av: Oda Gilleberg

HeForShe-kampanjen ble lansert av FNs kvinneorganisasjon UN Women 20. september 2014. Kampanjen markedsføres som en solidaritetskampanje som «bringer sammen halvparten av menneskeheten til støtte for den andre halvparten, til fordel for hele menneskeheten».

I løpet av de neste 12 månedene har kampanjen til hensikt å mobilisere en milliard menn og gutter som talsmenn og endringsagenter for likestilling. Menn kan blant annet engasjere seg ved å signere en underskriftskampanje.

Som UN Womens goodwill-ambassadør, holdt skuespiller Emma Watson kampanjens åpningstale.
Watson la vekt på at flere må involvere seg i arbeidet for likestilling for at sosiale og økonomiske forskjeller mellom kvinner og menn skal kunne oppheves. «Likestilling er ditt problem også», sa Watson.

Les hele talen her

Kritikk av HeForShe

Kampanjen har fått mye oppmerksomhet, og til nå har underskriftskampanjen høstet rundt 160 000 underskrifter fra menn som har signert på at de vil bidra i kampen for likestilling.

Men ifølge den britiske avisa The Telegraph mangler HeForShe-kampanjen konkrete forslag. Kampanjen «gir menn en perfekt mulighet til å late som de støtter likestilling, men uten å måtte endre sin oppførsel mot kvinner», ifølge avisa.

Også Time Magazine har kritisert kampanjen for å ikke anerkjenne at også menn diskrimineres. «Inntil feminismen anerkjenner at også menn diskrimineres vil likestillingsbevegelsen forbli ufullstendig», skrev journalist Cathy Young i artikkelen «Sorry, Emma Watson, but HeForShe Is Rotten for Men».

I følge lederen av UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka, skal HeForShe-kampanjen institusjonaliseres. «Mobiliseringen av menn er første steg», sa hun i sin tale under kampanjelanseringen. Etter hvert vil verktøy for blant annet næringslivet og universiteter bli lansert, lovte hun.