Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

Fire måneder igjen – velkommen bak kulissene til Nordisk Forum

Nordisk Forum 12-15. juni

I dag er det fire måneder til Nordisk Forum Malmø 2014 – New Action on Women’s Rights. Første skisse til program for Nordens største feministiske forum offentliggjøres nå. Det er ventet mange tusen deltakere sammen med toppolitikere, hverdagshelter, forskere, aktivister, artister, kulturprofiler og næringslivstopper.

12.02.2014 Av: Mette Moberg

Programmet for Nordisk Forum består av flere deler: Arenaprogrammet, Nordisk hovedprogram, scenekunstprogram og filmprogram. Flere hundre seminarer og workshops vil finne sted.  I tillegg til selve konferanseprogrammet vil flere arrangementer ha fri entre og by på musikk, performance, samtaler, debatter, forfattersamtaler og ett stort messeområde med mange hundre utstillere.

Arenaprogrammet

I Arenaprogrammet « Great Actions, Great Ideas» vil du få se dine favorittakademikere, politikere, hverdagshelter, aktivister, debattører, artister og kulturprofiler innta den store scenen.  Hvordan vi kan lykkes i å fremme kvinners rettigheter og likestilling vil være tema for samtaler og kulturelle innslag. Det er tenkt korte, raske samtaler a la Ted Talks! Åpningsseremonien vil også finne sted i Arenaen, samt en storslagen avslutning siste dagen.

I Arenaen vil vi blant annet møte Sofi  Oksanen, Catherine McKinnon, Raewyn Connell, genusfotografen Thomas Gunnarsson, Gudrun Schyman, Alexandra Pascalidou og Gunhild Stordalen. Alt dette blandet med kulturinnslag som musikk og performance.  Det kommer til å være en blanding av perspektiv og erfaringer som gir ny energi og stiller spørsmål.

Det nordiske hovedprogrammet

Det nordiske hovedprogrammet er Nordisk Forums idémessige kjerne. Her analyserer vi utfordringene i Norden med utgangspunkt i FNs Kvinnekonvensjon og Handlingsplanen fra FNs Kvinnekonferanse i Beijing. Med utgangspunkt i konferansens 12 temaer skal vi i løpet av de fire dagene konferansen varer, skape tydelige krav og oppfordringer for fremtiden. Disse skal samles i ett sluttdokument som på konferansens siste dag overrekkes representanter for Nordens regjeringer og parlament. Det nordiske hovedprogrammet er laget av representanter for Nordisk Forums arrangører, ca. 200 kvinneorganisasjoner i Norden.

Innholdet i dette programmet er laget gjennom en prosess i de ulike programgruppene i de nordiske landene.  Hvert tema kommer til å bli løftet i to programsesjoner, en hvor man oppsummerer hvor vi er i dag, mens den andre sesjonen ser framover og skisserer nye løsninger og strategier.

Det åpne programmet

I det åpne programmet arrangerer organisasjoner fra sivilt samfunn, aktivister, små foreninger og kvinnebevegelsen, sammen med representanter fra næringsliv, myndigheter, kommuner, politiske partier, fagforbund, universitet og andre aktører, sine egne programpunkter.

Det har vært enormt stor pågang for å få være med. Spørsmål om likestilling er tydelig et hett tema i Norden nå.

Det er fortsatt noen ledige plasser i porgrammet, så meld deg på snarest mulig. Siste sjans til å komme med i det trykte programmet for konferansen er å melde på innen 18. februar.

Her kan du gå inn og se på programmet for Nordisk Forum