Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

Pressemelding: Stemmerettsjubileet avsluttes med internasjonal konferanse i Oslo

PRESSEMELDING, Oslo 11.11.13.

Den 14.-15. november arrangeres konferansen "Women, Power and Politics – The Road to Sustainable Democracy" i Oslo.

11.11.2013 Av: Oda Gilleberg

På vegne av Stemmerettskomiteen arrangerer FOKUS - Forum for kvinner og utviklingsspørsmål - og Institutt for fredsforskning (PRIO) den internasjonale konferansen som markerer avslutningen på Stemmerettsjubileet.

Tema for konferansen er kvinners politiske rettigheter og arbeidet for internasjonal fred, sikkerhet og utvikling.

- Forskning viser en sterk korrelasjon mellom lands økonomiske vekst, politiske stabilitet og kvinners stilling i samfunnet. Det er grunn til å tro at fred i post-konfliktland vil bli mer bærekraftig dersom kvinner blir aktivt integrert i fredsbyggingsarbeidet, sier Torunn L. Tryggestad, forsker og prosjektleder i PRIO.

Formålet med konferansen er å diskutere de store utfordringene verden står overfor når det gjelder kvinners likestilling og rettigheter.

– Kvinner utgjør 50 prosent av medlemsmassen til politiske partier globalt, men bare 10 prosent av dem har lederstillinger. Bare om lag 30 land i verden har 30 prosent eller flere kvinner i sine parlamenter. Veien til urnene er åpen for de fleste, men tilgangen til makt og innflytelse er begrenset for kvinner, sier Gro Lindstad, daglig leder i FOKUS.

Konferansen vil bli åpnet av Utenriksministerens stedfortreder Ingvild Næss Stub, etterfulgt av Gro Harlem Brundtland. Fredag vil Barne- og likestillingsminister Solveig Horne ønske velkommen.

På talelisten finner vi blant andre Helen Clark, leder i FNs Utviklingsprogram (UNDP), Phumzile Mlambo-Ncguka, leder i FNs kvinneorganisasjon (UN Women), Louise Arbour, leder for International Crisis Group, og Shirin Ebadi, tidligere fredsprisvinner. Se fullstendig program her.

Rundt 300 deltakere er påmeldt til konferansen som vil finne sted på Radisson Blu Scandinavia Hotell (Holbergs plass) i Oslo, 14.-15. november. Hashtag: #WWPOslo

For uttalelser, kontakt:

Gro Lindstad, daglig leder i FOKUS: gl@fokuskvinner.no / 950 54 587
Torunn L. Tryggestad, forsker og prosjektleder i PRIO: torunn@prio.no / 976 51 468

For andre pressehenvendelser og intervjuavtaler, kontakt:

Oda Gilleberg, journalist og informasjonsrådgiver i FOKUS: og@fokuskvinner.no / 416 26 805