Gå direkte til navigasjon Gå direkte til innhold Gå direkte til login box

EU og UN Women inngår partnerskap for likestilling

.

En ny avtale mellom EU og UN Women for å styrke samarbeidet mellom de to organisasjonene innenfor arbeidet med å bemektige kvinner og fremme likestilling mellom kjønnene, ble i går undertegnet under EUs ”Sustainable Energy for All” møte i Brussel.

17.04.2012 Av: Magnus Holtfodt

Den nye avtalen som ble signert av visepresident i Europakommisjonen og EUs høykommissær for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Catherine Ashton og EUs kommissær for utvikling Andris Piebalgs, sammen med under-generalsekretær i FN og leder for UN Women Michelle Bachelet, vil befeste samarbeidet mellom de to organisasjonene for å fremme likestilling og styrke kvinners rettigheter over hele verden.

Samarbeidet vil primært fokusere på å øke kvinners deltakelse i beslutningsprosesser innen økonomi og politikk, og å arbeide for å gi kvinner bedre tilgang til arbeid og sosiale goder. Avtalen innebærer også en økning av de to organisasjonenes deling av informasjon og kompetanse.

Arbeidet mot seksuell og kjønnsbasert vold er også en vesentlig komponent av partnerskapet. Avtalen inneholder en forpliktelse om at de to organisasjonene skal gi mer støtte, og sikre større beskyttelse til ofre for vold, samt å øke hjelpetjenestene rundt voldsutsatte kvinner.


Les mer om partnerskapet mellom UN Women og EU her:
http://ec.europa.eu/europeaid/news/documents/factsheet_womensday_en.pdf

Se pressemelding fra UN Women:
http://www.unwomen.org/2012/04/new-partnership-between-eu-and-un-women-to-enhance-gender-equality-worldwide/